понедельник, 18 мая 2020 г.

Зеленський: Настане день, коли Крим повернеться до України

На будівлі Офісу президента було розміщено світлову проекцію, яка символізує солідарність українського та кримськотатарського народів
Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу і заявив, що настане день, коли Крим повернеться до України. Про це повідомляється у Telegram-каналі Офісу президента.
"Ми віримо, що обов’язково настане день, коли Крим повернеться до України. Кримські татари та українці повернуться до рідних домівок, зберуться за одним столом, щоб разом промовити: Bizim ve siziñ azatlığıñız içün! За вашу й нашу свободу!" – заявив Зеленський.
Тим часом у ніч із 17 на 18 травня на будівлі Офісу президента було розміщено світлову проекцію, яка символізує солідарність українського та кримськотатарського народів.
У 1944 році 18 травня стало трагедією для 238,5 тис. осіб. Саме цього дня радянська влада депортувала татар з Кримського півострова вглиб материка – до Узбекистану, Казахстану і Таджикистану. Невеликі групи людей було відправлено також до Марійської АРСР, на Урал та до Костромської області Росії.
Депортація татар у 1944 році стала однією з найбільш швидко проведених в історії: вона тривала аж два дні.
В Україні 18 травня - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Комментариев нет:

Отправить комментарий